+597 425928 / +597 08611309 info@weidmijnlammeren.org

Het Hadassah Opvangcentrum van stichting Weid mijn lammeren is op 19 november 2020 officieel geopend!

WML zorgt heden voor de huisvesting, het dagelijks welzijn en de begeleiding van 35 kwetsbare kinderen en vrouwen. Wij danken alle donateurs, vrijwilligers, voorbidders en vrienden die hebben meegeholpen aan het ontstaan van het nieuwe centrum. Het is gevestigd aan de Santopolderweg. Het Hadassah centrum is vernoemd naar een bloem die in staat is te bloeien in een zeer droog klimaat. Ook is Hadassah een verwijzing naar een Hebreeuws meisje meer bekend als Esther zij werd geboren als wees. Door haar schoonheid en karakter werd Hadassah een beroemde, heldhaftige en geliefde koningin van haar volk.

De begeleiding van de gezinnen en vrouwen is een uitdaging. Door de grote nood en vraag naar veilige opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, misbruik en woningnood is men begonnen met de bouw van een speciaal opvangcentrum voor deze doelgroep. Gloria Lie Kwie Sjoe gaf aan dat inwonende jongeren en vrouwen een traject doorlopen waarbij ze worden begeleid naar zelfstandig wonen en leven in de maatschappij. Apostel Kenneth Kasanpawiro zegende het centrum en haar bewoners in door middel van gebed. Het Hadassah centrum bevat 7 woonunits die elk compleet zijn ingericht. De units hebben elke twee tot drie slaapkamers. Voor de kinderen is er een ruime speeltuin, bibliotheek en buurthuis ter beschikking. In het centrum is er een naai atelier waar de vrouwen aan de slag kunnen om een eigen inkomen te verdienen. Ook is stichting Weid mijn lammeren van plan om een groentetuin op te zetten.