+597 425928 / +597 08611309 info@weidmijnlammeren.org

Kindercentrum Weid mijn lammeren

Het WML kindercentrum bestaat uit een kinderdagverblijf, naschoolse opvang, permanente opvangwoningen een bibliotheek en een speeltuin.

Aan de Santopolderweg 5 in Wanica staat sinds 2011 het Kinderdagverblijf van de stichting Weid mijn lammeren.Dagelijks worden er jonge kinderen van 0 t/m 4 jaar opgevangen en verzorgd. Wij kunnen hier de kinderen uit de omgeving een mooie en veilige plek bieden. Er leidsters die goed voor de kinderen zorgen en ze begeleiden in hun ontwikkeling. Er worden activiteiten verzorgd die gericht zijn op spreekvaardigheid, geestelijke welzijn en motoriek. Vanuit het dagverblijf kan WML kwetsbare gezinnen ondersteuning bieden bij de opvoeding. Dankzij een speciaal fonds ontvangt een kleine groep kinderen uit arme gezinnen maandelijks Pro Deo opvang ( zonder ouderbijdrage). Dit is mogelijk gemaakt dankzij de hulp van trouwe sponsors.

In de naschoolse opvang is er voor basisschoolkinderen een gezellige plek om naschool wat leuks te doen. Er is huiswerkbegeleiding, een bibliotheek en tijd en ruimte voor een gezellig praatje of een spelletje. Dit vindt allemaal plaats in een buurthuis aan de Santopolderweg 1.

Er zijn ook twee aparte crises opvangwoningen waar dakloze kinderen wonen. De nood is groot en de opvang capaciteit is beperkt. We hopen in de toekomst onze opvang verder uit te kunnen breiden.

Het centrum beheert een leuke speeltuin waar buurtkinderen dagelijks dankbaar gebruik van maken.

Het centrum beheert een leuke speeltuin waar kinderen dagelijks dankbaar gebruik van maken. Er zijn aparte crises opvangwoningen zoals Huize Anita waar dakloze kinderen wonen. De nood is groot en de opvang capaciteit is beperkt. In november 2020 is het Hadassah Opvangcentrum geopend aan de Santopolderweg. Het centrum bestaat uit zeven volledig ingerichte woonunits. De units hebben elk twee tot drie slaapkamers. De stichting herbergt in Hadassah kwetsbare kinderen en vrouwen. Er wordt gezorgd voor hun huisvesting, welzijn en begeleiding. De inwonende jongeren en vrouwen doorlopen een traject waarin ze worden begeleid naar zelfstandig wonen en leven in de maatschappij. Er is een bibliotheek en buurthuis voor de kinderen. Voor de vrouwen is er een naai-atelier waar ze aan de slag kunnen om een eigen inkomen te verdienen. In de pijplijn zit de opzet van onder andere ook een groentetuin. De Hadassah is een bloem die in staat is te bloeien tussen doorns en in droge omstandigheden. Ook verwijst Hadassah naar een Hebreeuws meisje, meer bekend als Esther, dat werd geboren als wees. Door haar schoonheid en karakter werd Hadassah een beroemde, heldhaftige en geliefde koningin van haar volk.

Adres:
Stoelmanstraat 8, Paramaribo, Suriname

Postbus:
9181 Zorg en Hoop

Tel/fax:
(597) 425928 / 350408 / 861130

E-mail:
info@weidmijnlammeren.org
kind@sr.net

Voor meer info:
Bezoek onze contactpagina

Onze vrienden: