+597 425928 / +597 08611309 info@weidmijnlammeren.org

Opvangcentrum Hadassah – Stichting Weid mijn lammeren

Sommige jonge  moeders in Suriname hebben een geschiedenis van misbruik verwaarlozing en geweld. Bij gebrek aan opvang zijn ze soms jarenlang met hun kinderen  blootgesteld geweest aan huiselijk geweld. WML helpt moeders en kinderen in het Hadassah opvangcentrum in Wanica met huisvesting, persoonlijke begeleiding (traumaverwerking) en ontwikkeling van hun gaven en unieke talenten.

De inwonende moeders doorlopen een tweejarig traject waarbij ze via trainingen, en coaching worden begeleid naar zelfredzaamheid. Voor de kinderen in Hadassah is er aparte begeleiding door pastorale (kinder)werkers. Het Hadassah centrum bevat 12 woonunits die elk compleet zijn ingericht. De units hebben twee tot drie slaapkamers. Er is o.a. een ruime speeltuin, sportveld, computerkamer, huiswerkbegeleiding, en bibliotheek.

Bij het centrum is er een naaiatelier waar de vrouwen aan de slag kunnen.,  De Hadassah moeders kunnen ook werken in de Hadassah bakkerij en groentetuin. De Hadassah Moeders brengen waar nodig hun jonge kinderen naar het WML kinderdagverblijf terwijl zij werken of doorstuderen.

Het Hadassah centrum is vernoemd naar een bloem die in staat is te bloeien onder droge omstandigheden. Ook is Hadassah een verwijzing naar een Hebreeuws meisje in de Bijbel, meer bekend als Esther. Zij was een wees en woonde in een vreemd land. Door haar schoonheid en karakter werd Hadassah een beroemde, heldhaftige en geliefde koningin van haar volk.

Adres:
Stoelmanstraat 8, Paramaribo, Suriname

Postbus:
9181 Zorg en Hoop

Tel/fax:
(597) 425928 / 350408 / 861130

E-mail:
info@weidmijnlammeren.org
kind@sr.net

Voor meer info:
Bezoek onze contactpagina

Onze vrienden: