+597 425928 / +597 08611309 info@weidmijnlammeren.org
Beste vrienden wat is het voor ons weer een plezier met jullie te delen wat wij allemaal mochten doen de afgelopen maand mede dankzij uw onmisbare ondersteuning. Wij willen u namens de kinderen van Suriname hartelijk danken voor uw ondersteuning en gebed. Gado Blessi! Pas hadden we met het team van Royal Mission outreach in het binnenland. Verschillende dorpen zijn bezocht. De kinderen waren enthousiast. Er is hard gewerkt.
Prisiri Dei Outreach Mede dankzij uw ondersteuning kunnen wij het goede werk voortzetten en zijn wij steeds op zoek naar innovatieve en creatieve manieren om uw donatie zo efficiënt en verantwoord als mogelijk in te zetten. Sinds januari 2018 zijn wij gestart met het organiseren van een “Prisiri day” die we elke maand vieren met de kinderen van verschillende wijken binnen en rondom Paramaribo. Maar wat is een Prisiri Day eigenlijk? “Prisiri Day” betekent letterlijk een dag van plezier, en dat is het ook. Op deze dag wordt er speciaal voor de kinderen een kinderfeest georganiseerd waarbij zij op een creatieve en leuke manier Bijbelse normen en waarden worden bijgebracht. De kinderen genieten op deze dag niet alleen van het verhaal, de liederen en de spelletjes maar leren ook hoe zij hun lichtje kunnen laten schijnen. Wij hopen mede namens uw ondersteuning deze maandelijkse terugkerende Prisiri Day te mogen voortzetten en hopen op deze manier de liefde van Jezus te verspreiden in Suriname.
Valentine tiener event De afgelopen drie jaar hebben wij daarom speciaal tijdens valentine een event georganiseerd waarbij tieners in een vertrouwde omgeving kunnen praten over onderwerpen die hun aangaan zoals vriendschap, liefde, relaties en seks. Het jaarlijks terugkerend thema voor dit event, “Let’s talk about it”, is daarom ook zeer toepasselijk. Dit jaar hebben wij mede namens uw ondersteuning dit event weer mogen organiseren voor de tieners. Wij hebben met de jongeren gesproken over het doel van God voor hun leven en hoe het kiezen van de juiste partner zeer belangrijk is voor het wel of niet kunnen bereiken van dit doel. Tijdens de sessies hebben we gemerkt dat er bij de jongeren een grote behoefte is om te praten over bovengenoemde onderwerpen omdat zij in de kerken worden onderbelicht volgens de jongeren. De jongeren krijgen terecht vanuit de kerk te horen “ geen seks voor het huwelijk”, maar er wordt niet gesproken over hoe ze in werkelijkheid moeten omgaan met hun gevoelens en emoties geven ze aan. De gevoelens zijn er bij de tieners en die kunnen zij niet wegstoppen onder stoelen en tafels door er niet over te praten. De jongeren hebben er behoefte aan en vaak door gebrek aan kennis worden er onverstandige keuzes gemaakt op gebied van liefde en seks. Keuzes die voor hun hele leven een negatieve invloed kan hebben. In Suriname zijn er volgens data van het Ministerie van Sport –en jeugdzaken per jaar zelfs 250 tienermoeders die zich aanmelden met een ongewenste zwagerschap. Tijdens de sessies vroegen wij aan de tieners hoeveel van hen woonden met zowel hun moeder als vader in huis. Tot onze verbazing stak niet een (1)  van de 55 tieners hun handen omhoog. Dit brak ons hart en opende onze ogen voor het feit dat gebroken gezinnen meer norm dan uitzondering lijken te worden. Door het blijven organiseren van dit soort informatie avonden willen wij onze jongeren daarom ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes zodat zij kunnen bouwen aan hun eigen sterke gezinnen. Wij willen u ook namens de tieners van Suriname bedanken voor uw steun en u vragen door te gaan met uw onmisbaar gebed voor deze doelgroep.
Evangelie in de Hindoestaanse gemeenschapWij hadden deze maand ook de eer om samen met de kinderen op Jarikaba, een wijk in het district Saramacca, het evangelie te vertellen met de Gospeltruck. Er waren daar veel kinderen van Hindoestaanse komaf. Zoals bekend is Suriname een multiculturele samenleving. Volgens de lokale kerk op Jarikaba timmeren zij al jarenlang aan de weg om de kinderen van Hindoestaanse komaf te bereiken met het evangelie. Bij dit kinderfeest hebben zij zelfs speciaal bussen gehuurd zodat de kinderen konden komen en voor veel van hun voor het eerst het evangelie mochten horen op een kindvriendelijke manier. Wij zijn God dankbaar dat wij met de Gospetruck deel mochten zijn van dit gebeuren. Wij willen u vragen deze gemeente te ondersteunen in gebed zodat zij kunnen doorgaan met het verkondigen van het evangelisatie binnen de Hindoestaanse gemeenschap.